Dinsdag 27 maart 2018 opende Amazon Web Services (AWS) haar eerste kantoor in Amsterdam. Wij waren erbij aanwezig en hebben leuk materiaal voor je!
Amazon opende in 2015 in Den Haag haar eerste kantoor in Nederland om klanten van Amazon Web Services te ondersteunen. Het nieuwste kantoor bevindt zich in het Amsterdamse gebouw ‘The Cloud’, vlakbij Amsterdam Amstel station. Amazon wilde uitbreiden naar Amsterdam, omdat ze hier meer IT-talent kan aantrekken.

Kamini Aisola, hoofd van AWS in de Benelux, in de Telegraaf:
‘Amsterdam is de stad van de innovatie en dat merk je aan de bedrijven en het talent dat hierop afkomen. Welke plannen de andere onderdelen van Amazon hebben met dit kantoor, daar kan ik niets over zeggen.’

AWS blijft innoveren omdat ze naar haar klanten luistert

Het evenement werd geopend door Werner Vogels (chief technology officer en vice president van Amazon.com). Hij is verantwoordelijk voor de technologische visie van het bedrijf, en gaf aan dat AWS kan blijven innoveren omdat ze de eindgebruiker centraal stelt. Vervolgens deelde Kamini Aisola haar visie over de samenwerking met Nederlandse klanten, de Nederlandse ondernemersmentaliteit en innovatiekracht. Ook Constantijn van Oranje-Nassau, special envoy van StartupDelta, was aanwezig. Hij sprak onder andere over de kracht van diversiteit op de werkvloer. Het was een gezellige en inspirerende avond, en we vonden het erg leuk om erbij aanwezig te mogen zijn!

And… action!

Toen we onze uitnodiging openmaakten, rees al snel de vraag: wat geven we dit multinational bedrijf als housewarmings-cadeau? We kwamen met een verrassend idee: we lieten de opening filmen door het team van Maarten Tielemans en geven ’t resultaat cadeau aan het team van AWS.
In deze video zie je beelden van het gloednieuwe kantoor, de presentaties van Kamini Aisola en Werner Vogels, en (superleuk): we hebben een van onze eigen klanten in de schijnwerpers gezet. Wij interviewden Michael Coster van Voorhout van (Zero)70 over zijn ervaringen met AWS en inQdo als AWS-partner. ?

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend