Ben Buitendijk

10 augustus 2022 – Mijn naam is Ben Buitendijk, 30 jaar en kom uit Berkel en Rodenrijs, een dorpje vlakbij Rotterdam. Op 1 augustus 2022 ben ik begonnen bij inQdo Cloud als AWS Cloud Engineer, na een opleiding Cloud Engineer van vijf maanden.

Tot nu toe heb ik het grootste gedeelte van mijn leven besteed aan muziek. Ik maak namelijk elektronische muziek en draaide hierdoor wekelijks in clubs en op festivals. Dit kwam door covid tot stilstand, waardoor dit voor mij een aanleiding was om verder te kijken dan muziek. 

Ik ben begonnen met leren programmeren in Python, met de voornemens om hier van 09:00 uur tot 17:00 uur aan te werken. Al snel vond ik het zo leuk, dat ik mijn best moet doen om ‘s avonds niet verder te gaan. Analytisch ben ik sterk en dat is de reden dat ik de data kant op wilde gaan, echter bleek dat er veel vacatures gericht waren op cloud. Om deze reden ben ik een opleiding tot Cloud Engineer gestart en mij verder te ontwikkelen in het Cloud vakgebied.

Daarnaast vind ik het leuk om creatieve oplossingen te bedenken, ergens heerlijk in te duiken en een paar keer vast te lopen, om vervolgens de voldoening te krijgen die vrijkomt als het allemaal werkt! Tijdens muziek maken haal ik de meeste creativiteit uit beperkingen; hoe haal je het maximale uit de tools die je hebt? Het is leuk om te zien dat dat het in de IT net zo werkt. Ik ben blij dat ik iets heb gevonden waar ik mijn creatieve energie in kwijt kan.

Naast muziek heb ik nog een uit de hand gelopen hobby; simracen. Inmiddels heb ik een leuke setup thuis staan en als ik zelf niet aan het racen ben, dan volg ik alle klassen van F1 tot WRC. 

Tijdens de kennismaking voelde de open en gemoedelijke sfeer van inQdo meteen goed en nu ik mijn eerste paar dagen erop heb zitten, is dit gevoel eigenlijk alleen maar sterker geworden! Ik hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren aan deze organisatie.

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV
LinkedIn inQdoTwitter inQdoFacebook inQdo

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161