De term API valt steeds vaker in het bedrijfsleven wanneer het gaat om het organiseren van data. Toch zijn er best wat vooroordelen om hiermee te beginnen. In dit blog laten we zien wat de toegevoegde waarde van API’s is voor bedrijven en specifieke afdelingen.

Of het nu gaat om data en services in web-apps, mobiele apps, Internet of Things (IoT) -sensoren of andere touchpoints: API’s vormen de basis voor nieuwe businessmodellen. Met een end-to-end API Management platform kunt u veilig en vertrouwd uw API’s delen met (externe) developers en de volledige levenscyclus van uw API’s beheren.

De rol van API’s

De rol van API’s is uitgebreid, omdat API’s de schakel zijn die ons De rol van API’s is uitgebreid, omdat API’s de schakel zijn die ons digitale ecosysteem bij elkaar houdt. Ze zijn net zo belangrijk voor de consumenten als de leveranciers, als voor de interne organisatie. En ze zijn nu ook een nieuw kanaal voor producten en diensten.

De toegevoegde waarde van API’s voor bedrijven

Met data-integratie via een API kunt u tijd & geld besparen voor verschillende afdelingen binnen uw bedrijf.

IT
Vaak wordt er gedacht dat er eindeloze IT-trajecten nodig zijn voor het starten met een API. En dat bij iedere aanpassing in de API alle systemen ‘plat liggen’ (down time). API’s maken het juist makkelijker. Een API helpt om systemen en componenten met elkaar te koppelen, zonder alle complexiteit van de systemen te hoeven begrijpen.

Finance
Kan het debiteurenbeheer volledig automatiseren en beschikt altijd over de juiste factuurgegevens. Er kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat na x dagen openstaande facturen automatisch doorgezet worden naar een incassobureau. Ook is een kredietcheck mogelijk op nieuwe klanten.

Klantenservice
Door een koppeling van het callcenter systeem met het CRM-systeem heeft de klantenservice afdeling snel inzicht in de meest actuele klantgegevens en kan de klant zo nog beter van dienst zijn.

Marketing
Door de verrijking van prospect- en klantdata met een API kunnen er eenvoudig analyses en campagnes gemaakt worden. Daarnaast is er altijd inzicht in de juiste bedrijfsgegevens van (potentiële) klanten wat gebruikt kan worden voor marketingacties.

Sales
Potentiële leads vanuit marketingcampagnes zijn inzichtelijk voor de salesafdeling en kunnen automatisch uitgereikt worden aan de betreffende accountmanager. Daarnaast hebben ze inzicht in de kredietwaardigheid van een bedrijf en kunnen zo beter onderhandelen over betaalvoorwaarden.

 

Voordelen van API's

Sneller en flexibel

Beheer makkelijk uw unieke data en services

Digitalisering

Bespaar tijd door automatisering van (tijdrovende) processen.

Realtime gegevens

Meer interactie met consumenten en betere klantervaring

Standaard API's

Betere beveiliging en beheer van de applicatie
iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend