Of het nu gaat om data en services in web-apps, mobiele apps, Internet of Things (IoT) -sensoren of andere touchpoints, API’s vormen de basis voor nieuwe businessmodellen. Met een end-to-end API Management platform kunt u veilig en vertrouwd uw API’s delen met (externe) developers en de volledige levenscyclus van uw API’s beheren.

De rol van API’s

De rol van API’s is uitgebreid, omdat API’s de schakel zijn die ons digitale ecosysteem bij elkaar houdt. Ze zijn net zo belangrijk voor de consumenten als de leveranciers, en ze zijn nu ook een nieuw kanaal voor producten en diensten. Duizenden app-developers kunnen innoveren met uw API’s, net zoals u kunt innoveren met die van hen. Om een API-strategie succesvol te laten zijn, moeten organisaties het hele proces van het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, versiebeheer en het afbouwen van API’s beheren.

Zowel het MKB als de multinationals gebruiken API’s om:

  • nieuwe markten te bereiken
  • nieuwe inkomstenstromen te creëren
  • en snel externe partners aan te haken.

API-user cases zijn in feite eenvoudige uitbreidingen van web-, mobiele en cloud-gebaseerde apps. Dergelijke digitale interfaces vereisen hun eigen levenscyclus. Naarmate bedrijven hun deelname aan de API-economie vergroten, realiseren ze zich uiteindelijk dat API Management boven de technische details moet uitstijgen, omdat API’s op zichzelf een kritisch bedrijfsinstrument worden. De echte waarde in API Management is daarom het managen van de bedrijfsactiviteiten zelf.

Vragen?

Bel ons op 085-2011161 of mail: peter.perebooms@inqdo.com.

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend