Wat zijn API’s?

Application programming interfaces (API’s) zijn de standaard manier geworden voor het verbinden van applicaties, gegevens en apparaten. De techniek van het uitwisselen van gegevens wordt door API’s eenvoudiger gemaakt, ook over de grenzen van organisaties heen. Het gebruik van API’s maakt het eenvoudiger interactie aan te gaan dankzij gemeenschappelijke standaarden en protocollen.

Waarom API’s?

 • Eenvoudig systemen koppelen dankzij API’s
  De applicatie die API’s aanbiedt, heeft gedefinieerd hoe data in/uit de applicatie gaat. U hoeft hier alleen nog maar op aan te sluiten.
 • Data delen met API’s
  Data is het nieuwe goud en hier wilt u goed mee omgaan. Dus zorgt u ervoor dat de data op een veilige manier gedeeld wordt. Met API’s kunt u sneller, eenvoudiger en goedkoper data delen met partners, klanten of leveranciers.
 • Screen scraping? Tijd voor een API!
  Door goed te bedenken wie welke data en in welke hoeveelheden krijgt, houdt u controle over uw applicaties. U kunt zelf bepalen wie welke data krijgt, dat de juiste data wordt gedeeld en dat u op dit proces kunt ingrijpen als dat nodig is.
 • Inzicht in data
  U vergroot het inzicht in het gebruik van data en weet wie er toegang tot uw data heeft. Dit stelt u in staat om hier besluiten over te nemen.

De voordelen van inQdo API Management voor u:

 • Verlaging van kosten
  API Management betekent configuratie i.p.v. programmeren. Dit is sneller, makkelijker en beter onderhoudbaar. Daarnaast zijn API’s makkelijk herbruikbaar, waardoor de totale kosten over de levenscyclus van API’s lager zijn.
 • Gebruik van ecosystemen
  API’s aan derden aanbieden / gebruikmaken van API’s biedt uw organisatie nieuwe kansen.
 • Omzetverhoging
  API’s zorgen ervoor dat uw data makkelijk en veilig door derden gebruikt kan worden. Dit biedt u kansen om nieuwe markten aan te boren.
iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend