3 november 2023 – Even voorstellen: mijn naam is Micha de Jong. Ik ben 34 jaar oud en kom uit Haarlem. Ondanks dat ik sinds 9 oktober bij inQdo aan de slag mag als Cloud Support Engineer, ben ik niet begonnen in de IT. Maar na 14 jaar bij de Handyman gewerkt te hebben, was het zeker tijd voor verandering!

Ik ben eigenlijk begonnen met industrieel design, om vervolgens filosofie te gaan studeren. Daar voelde ik me vooral aangetrokken tot de hardere logica en bleek ik aanleg te hebben voor ‘computational thinking’. Als hobby heb ik op een gegeven moment wat Python geleerd, en dat proces beviel me zo goed dat ik voor het eerst een carrière in IT begon te overwegen. Ik had altijd leuke collega’s bij de Handyman, maar het was inmiddels de hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging!

Ik probeerde daarom eerst een traineeship bij Calco, maar heb me uiteindelijk via Techgrounds laten omscholen waardoor ik ook met inQdo in aanraking kwam. Daar voelde ik me heel snel op mijn gemak, waarschijnlijk omdat de bedrijfscultuur net zo gezellig is als ik bij de Handyman gewend was. Omdat ik geen achtergrond heb in IT, verwacht ik voorlopig heel veel nieuwe dingen te leren bij inQdo. Ik ga eerst klanten helpen met problemen die voorkomen in de cloud hosting, en ik ga me verder verdiepen in de werking van AWS. Op langere termijn wil ik waarschijnlijk weer verder de code in duiken, maar daar bind ik me niet op vast. Het belangrijkste vind ik om uitgedaagd te blijven.

Verder blijf ik zelf dingen maken, boulderen, snowboarden, en ben ik altijd te porren om wat bordspellen te spelen!

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161