Aviko

Doctor Ariënsstraat 28
7221 CD Steenderen
0575-458 200
www.aviko.nl

Over Aviko

Aviko is onderdeel van voedingsmiddelenconcern Royal Cosun en het grootste aardappelverwerkende bedrijf in Nederland. De hoofdvestiging van Aviko staat in Steenderen, maar de organisatie opereert wereldwijd.

Voor de fabrieken in China stond de organisatie in 2016 voor een grote uitdaging: de Enterprise-IT moest worden geprofessionaliseerd. Aviko wilde een kopie van het Nederlandse SAP-systeem in China draaien, maar dit werd bemoeilijkt door de ‘Grote Chinese Firewall’.

De uitdaging

De Grote Chinese Firewall is een verzamelnaam voor allerlei wet- en regelgeving die de Chinese overheid heeft ingesteld om het internet te reguleren. Deze firewall is van invloed op de connectiviteit en snelheid van het verbinden van en naar China.

Aviko’s werknemers werden door deze connectiviteitsproblemen steeds uit het systeem gegooid. De organisatie was daarom genoodzaakt een oplossing te realiseren, maar dit bleek lastig. Bovendien moest het nieuwe systeem binnen drie weken werkend worden opgeleverd, omdat er nieuwe Chinese werknemers zouden komen.

Hoe kon Aviko een kopie van het Nederlandse SAP-systeem, met een database van 900 Gig, in 3 weken online, en in China draaien?

Wij bedachten een oplossing.

De oplossing

Hosting vanuit Nederland was geen optie, vanwege de firewall. Een eigen datacentrum in China opzetten ook niet. Het systeem kon via ons wél worden ondergebracht in de AWS-cloud.

Amazon Web Services was bekend met China en haar politieke situatie: de hostingpartij had meerdere datacenters in China staan. Een ideale oplossing voor Aviko’s uitdaging, dus!

Om een werkende kopie van het SAP-systeem over te zetten naar China, werd het Europese systeem eerst flink afgeslankt. Data die enkel relevant was voor Europa, werd bijvoorbeeld verwijderd. Vervolgens werd het systeem getest, gekopieerd en opgezet in China.

Aviko was toen nog niet helemaal klaar om aan de slag te gaan. Er moesten nog licenties worden overgezet naar China, en de verbinding tussen China en Nederland moest worden aangepast. Hiervoor heeft AWS samen met Huawei aan het VPN-netwerk gesleuteld en zijn er aanpassingen gemaakt in de kern van SAP.

Het resultaat

Aviko’s Chinese versie van SAP was binnen de deadline volledig operationeel. Inmiddels is alles omgeboekt. Nu draaien de processen in China, is er vanuit heel China én Nederland inzicht in de voorraden van alle Chinese fabrieken en kunnen de Chinese werknemers gebruikmaken van de vele mogelijkheden van Aviko’s ERP-systeem.
iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend