Over ChemicaInvest

ChemicaInvest Holding (CIH) is een joint venture tussen CVC Capital Partners en DSM (65%/35%). Drie voormalige bedrijfsonderdelen van DSM zijn Aliancys, AnQore en Fibrant. CIH wilde deze maatschappijen verzelfstandigen en ontkoppelen van DSM. Dit leidde tot een zeer complex carve-out scenario, waarin de drie organisaties hun eigen (gezamenlijke) IT-voorziening opzetten en lopende processen vanuit de huidige DSM-voorziening werden overgenomen. Wij werden gevraagd de koppelingen tussen ChemicaInvest en haar klanten & leveranciers te migreren vanuit DSM naar inQdo connect.

De uitdaging

ChemicaInvest wilde in 2016 en 2017 de bedrijfsonderdelen Aliancys, AnQore en Fibrant verzelfstandigen en ontkoppelen van DSM. Hierbij zou ook de gehele IT-voorziening los komen te staan van DSM.

ChemicaInvest bevond zich hierdoor in een zeer complex carve-out scenario, waarbij de drie voormalige DSM-bedrijfsonderdelen hun eigen (gezamenlijke) IT-voorziening opzetten en lopende processen vanuit de huidige DSM-voorziening werden overgenomen.

Ons werd gevraagd de koppelingen tussen ChemicaInvest en haar klanten & leveranciers te migreren vanuit DSM naar inQdo connect. Door deze migratie verkleinde de complexiteit van het uiterst complexe SAP re-hosting traject.

De oplossing

Om ChemicaInvest goed van dienst te kunnen zijn, maakten we gebruik van onze enterprise integratieoplossing, inQdo connect. inQdo connect verzorgt de uitwisseling van gegevens tussen systemen (zowel binnen als buiten de organisatie). Wij gingen het project aan op basis van een full service concept, waarbij alle beheeractiviteiten door ons werden uitgevoerd, tegen een vooraf afgesproken vergoeding.

We hebben voor dit project de bestaande interfaces overgenomen en vervolgens herbouwd. Hierdoor konden we de organisch opgebouwde complexiteit verwijderen. Dit deden dit op de meest recente versie van webMethods (de Enterprise Service Bus waarop inQdo connect is gebouwd).

Betrouwbaarheid van het platform staat centraal voor ChemicaInvest – alle integraties moeten de bedrijfsprocessen van ChemicaInvest continue ondersteunen, zonder onderbreking. Wij anticipeerden hierop met Amazon Web Services. Daarnaast gebruikten we ons product inQdo essentials om key-users binnen ChemicaInvest notificaties te sturen als ongeplande situaties voor zouden komen. Dankzij inQdo essentials zouden de key-users snel van deze situaties op de hoogte zijn.

Met de inQdo connect way-of-working (gebaseerd op agile/scrum) zijn in kort cyclische iteraties end-tot-end geteste en werkende interfaces opgeleverd aan ChemicaInvest. Hierdoor konden we elke keer snel, voorspelbaar en planbaar een set aan interfaces live zetten, inclusief afstemming met de te koppelen (externe) partner.

Het resultaat

In een tijdsbestek van een maand is een dedicated integratieplatform voor de drie bedrijfsonderdelen van ChemicaInvest gerealiseerd. Hierop zijn in periodes van drie weken doorlooptijd elke keer interfaces geïmplementeerd en live gezet.

Door de inzet van inQdo connect en het inQdo team is ChemicaInvest vandaag klaar voor een volgende fase in hun carve-out scenario, en kan de organisatie met inQdo connect ook de integratievraagstukken van morgen gemakkelijk aan.

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend