Over Mammoet

Mammoet is specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport. De organisatie is gespecialiseerd in het transporteren, verschepen, plaatsen (horizontaal en verticaal) en het verwijderen van grote en/of zware objecten van en naar elke locatie, te land en te water. Mammoet wilde het preventief onderhoud van haar apparatuur in afgelegen gebieden efficiënter inplannen. Ze verzocht ons daarom een oplossing te realiseren voor het inzichtelijk maken van deze verbruiksgegevens.

Resultaten van dit project
  • Verbruiksgegevens worden automatisch periodiek opgehaald en verzonden naar het SAP-systeem
  • Verbruiksgegevens worden vastgelegd op apparaatniveau
De uitdaging

Mammoet opereert wereldwijd en voert onderhoud uit aan al haar apparatuur. Dit onderhoud werd preventief gepland, waarbij geen rekening werd gehouden met het daadwerkelijk gebruik van de apparatuur. Mammoet kón ook nog geen rekening houden met het daadwerkelijke gebruik, omdat de actuele meetdata ontbraken.

De organisatie vroeg ons om een oplossing waarbij haar actuele gebruiksgegevens (zoals draaiuren en kilometerstanden) inzichtelijk werden. Deze gegevens zouden met de onderhoudsafdelingen worden gedeeld, zodat zij het preventief onderhoud efficiënter konden inplannen.

Met de gewenste oplossing wilde Mammoet kosten besparen op onderhoud. Daarnaast was de organisatie verzekerd van een verhoogde betrouwbaarheid van de werking van haar apparatuur. Het project is uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen Mammoet, inQdo en AEPEX. Hier voerde Mammoet het projectmanagement uit; inQdo realiseerde alle interfaces, en AEPEX paste het SAP-systeem waar nodig aan.

 Mammoet logo

Adres

Van Deventerlaan 30-40
3528 AE Utrecht
010-204 2424

www.mammoet.com

Het proces

Registreren en verzamelen verbruiksgegevens

Met fleet-management providers werden de verbruiksgegevens geregistreerd en verzameld. De gegevens werden verzameld met behulp van sensoren ingebouwd in de apparatuur.

Pilot: regio's Nederland en (west-)Canada

Als pilot werden gegevens verzameld voor de regio’s Nederland en (west)-Canada. Deze gegevens werden gestuurd naar het centrale SAP ECC systeem in Nederland.

SAP-systeem is operationeel

Het SAP-systeem was, binnen de deadline, volledig operationeel.

Vergelijkbare projecten