Van Ameyde Systems is de Europese marktleider op het gebied van internationale claims en schadeverzekeringen. De toegewijde professionals en het internationale netwerk zijn twee van de drie sterke punten van dit bedrijf. De derde is hun Software as a Service (SaaS): een op maat gemaakte set van applicaties en diensten voor de schadeverzekeringsbranche. Met deze software kan het gehele proces van de eerste melding van een claim tot de afwikkeling en het herstel geregeld worden.

Klantcase_VanAmeyde
Einsteinlaan 20
2289 CC Rijswijk
https://nl.vanameyde.com/

De uitdaging

Van Ameyde Systems was al bekend met AWS voor hun andere omgevingen, maar de vorige hosting partij bood niet het gewenste niveau van ondersteuning, prestaties en flexibiliteit. De uitdaging was om alle servers en applicaties naar de cloud te migreren met zo min mogelijk downtime voor hun gebruikers. Om dit te realiseren zochten ze een AWS-partner die kon helpen bij het opzetten van een Landing Zone, gedetailleerd inzicht kon geven in alle stappen die nodig zijn voor een soepele overgang naar AWS en om zoveel mogelijk gebruik te maken van de AWS-mogelijkheden.

De oplossing

inQdo Cloud heeft de gehele migratie naar de cloud begeleid. Om de overgang naar de nieuwe AWS-omgeving voor te bereiden hebben we gebruik gemaakt van het AWS Cloud Adoption Framework. Naast onderdelen voor applicatieontwikkeling en infrastructuur gerelateerde diensten is er ook een Landing Zone uitgerold, gebruikmakend van CloudFormation templates en volledig geautomatiseerd via Ansible.

Het primaire landschap hebben we gecreëerd in de AWS Ierland regio, met een back-up omgeving in Frankfurt. Beide regio’s hebben een Direct Connect-verbinding met het bestaande datacenter.
CloudEndure gebruikt een afzonderlijke verbinding om alle servers naar de regio Frankfurt te repliceren.

Alle applicaties zijn verplaatst naar nieuwe EC2- en RDS-instanties, met ondersteuning voor Lambda-functies en CloudWatch, Config en CloudTrail voor bewaking en beveiliging.
Omdat sommige vereiste functies op dat moment nog niet beschikbaar waren met Elastic Load Balancers en Web Application Firewalls, zijn de primaire firewalls en load balancers gebaseerd op EC2 gebaseerde security oplossingen uit de AWS Marketplace.

Tijdens en na de migratie hebben we ons gericht op veiligheids- en conformiteitsbeoordelingen en gebruikersacceptatietests uitgevoerd. Ook hebben we jaarlijkse Disaster Recovery-tests gepland om ervoor te zorgen dat zowel replicatie als herstel bij calamiteiten, binnen afzienbare tijd gerealiseerd kan worden.

Het resultaat

Door de inzet van inQdo Cloud heeft Ameyde nu een robuuste en schaalbare AWS-omgeving met innovatieve mogelijkheden voor herstel bij calamiteiten. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten verlaagd en kunnen we snel schakelen in geval van wijzigingen en wanneer ondersteuning gewenst is.
iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend