Online wachtrijsysteem: waarom en hoe?

22 oktober 2020 – Naarmate de situatie verandert, moeten bedrijven en organisaties zich aanpassen aan de nieuwe norm. Zo worden er minder bezoekers toegelaten tot pretparken, dierentuinen of sauna’s, kiest de horeca voor afhalen & bezorgen en moeten studenten zich nog steeds kunnen inschrijven voor tentamens. Er zal dus nog meer gebruik gemaakt worden van online formulieren of apps om bijvoorbeeld fysieke wachttijden te verminderen.

Online wachtrij

Het kan gebeuren dat wanneer er een piek in het verkeer op uw website optreedt, uw website niet bereikbaar is. Bezoekers van uw site raken geïrriteerd en gaan op zoek naar een alternatief. De inzet van een virtueel wachtrijmanagementsysteem is wellicht een oplossing. Onder het mom van ‘Wereldstotterdag’ leggen we in dit artikel kort uit hoe u een ‘stotterende’ website door overbelasting kunt voorkomen.

Voorkom overbelasting van uw website met een virtuele wachtkamer

U heeft een bestel- of registratieformulier op uw website of heeft interesse om er één te implementeren, maar wat als iedereen tegelijkertijd uw website of app benadert? Dan loopt u het risico dat uw IT-systemen overbelast raken. Piekbelasting kan ervoor zorgen dat een site down gaat en dus onbereikbaar is voor bezoekers. Dit wil je te allen tijde zien te voorkomen.

Door een virtuele wachtrij op te zetten, houdt u als organisatie de controle over het aantal bezoekers dat uw site gelijktijdig mag bezoeken. Op deze manier kunt u klanten dus een plekje in de wachtrij toebedelen, zodat ze niet meer steeds hoeven te refreshen. Hierdoor zorgt u voor een goede klantervaring en heeft u extra zekerheid voor uw ICT-systemen.

Voordelen van een online wachtrij

Een online wachtrijsysteem plaatst klanten in een virtuele wachtrij, zodat ze niet fysiek in de rij hoeven te staan wachten en heeft de volgende voordelen:

  • U houdt zelf de controle;
  • Vermindering van de fysieke wachttijd;
  • Verbetering van de klantervaring, omdat bezoekers hun activiteiten niet hoeven te onderbreken om op u te wachten;
  • Verlaging van uw personeelskosten door intelligente en efficiënte inzet van personeel.

 

Benieuwd hoe we dit voor u kunnen regelen? Vul ons contactformulier in of stuur ons een berichtje via de livechat. We vertellen u graag meer!

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend