API’s worden gebruikt om applicaties, gegevens en apparaten met elkaar te verbinden. Maar waarvoor heeft u API’s nodig? En waarom wilt u hier een strategie voor ontwikkelen?

Eenvoudig systemen koppelen dankzij API’s

Systemen met elkaar koppelen gebeurt al heel lang. Door API’s te gaan gebruiken, wordt dit veel eenvoudiger – de applicatie die API’s aanbiedt, heeft gedefinieerd hoe data in/uit de applicatie gaat. U hoeft hier alleen nog maar op aan te sluiten. In de praktijk gebeurt dit echter lang niet in alle gevallen. Snelheid en kostenvoordelen (eenmalig en gedurende het gebruik van de applicatie) zijn een belangrijke reden.

Data delen met API’s

Data is het nieuwe goud, en hier wilt u goed mee omgaan. Dus zorgt u ervoor dat de data op een veilige manier gedeeld wordt. Veiligheid spreekt voor zich, maar waarom zou u data gaan delen? Een goede reden kan zijn om uw producten en diensten via derden te gaan verkopen. Denk hierbij aan webshops die gebruik maken van data van hun toeleveranciers. Met API’s gaat dit sneller, eenvoudiger en goedkoper.

Screen scraping? Tijd voor een API!

Door goed te bedenken wie welke data en in welke hoeveelheden krijgt, houdt u controle over uw applicaties. Als via screen scraping technieken gegevens van uw website gehaald worden, dan is het tijd voor een API. U kan dan zelf precies bepalen wie welke data krijgt, dat de juiste data wordt gedeeld en dat u op dit proces kunt ingrijpen als dat nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan data van vervoersbedrijven of webwinkels/prijsvergelijkers.

API’s bij data delen aan derden

Een proactieve reden is het genereren van omzet in andere segmenten van de markt – ontsluiten van data aan derden zodat deze derden daarmee uw producten en diensten kunnen verkopen. Voorbeeld hiervan zijn concertkaarten. De organisator stelt derden in staat om zijn kaarten te verkopen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan producten in de webshop van een ander bedrijf opnemen.

Inzicht in data

Tenslotte vergroot u het inzicht in het gebruik van data – weten wie er toegang tot uw data heeft stelt u in staat om hier besluiten over te nemen. Een voorbeeld is als u ziet dat bepaalde producten of diensten vaak bekeken worden, dan kunt u hier uw voordeel mee doen.

Meer weten over API’s?

Kom een keer koffie drinken!
Bel ons op 085-2011161 of mail: peter.perebooms@inqdo.com.

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161

Verzend