Wat zijn API’s?

Hoe communiceren verschillende applicaties en apparaten met elkaar? En hoe komt data van de ene plek naar de andere? Application programming interfaces, oftewel API’s, zijn de standaard manier geworden waarmee softwareprogramma’s gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren.

Een API-koppeling werkt als een vertaler en maakt het mogelijk gegevens en services in web-apps, mobiele apps en andere verbonden apparaten zichtbaar te maken. U kunt het zien als twee applicaties die met elkaar communiceren waarbij de een de instructie geeft en de ander de reactie.

Steeds meer zaken worden online uitgevoerd via API’s. Door middel van standaardisatie is het mogelijk om snel en eenvoudig integraties te realiseren tussen verschillende services en applicaties. Bijvoorbeeld via een REST API, die XML, JSON, CSV, HTML of een ander formaat kan retourneren. Maar waarvoor heb je API’s nodig?

Voordelen van API's

Sneller en flexibel

Beheer makkelijk uw unieke data en services

Digitalisering

Bespaar tijd door automatisering van (tijdrovende) processen.

Realtime gegevens

Meer interactie met consumenten en betere klantervaring

Standaard API's

Betere beveiliging en beheer van de applicatie

Binnen de (IT) strategie van ieder bedrijf is een integratie- en API management oplossing een essentieel onderdeel. Maar hoe realiseer je dit? Meer weten? Kom een keer koffie drinken!

iso 27001 & isae 3402 certificaat inQdo BV

simplifying cloud and integration together

inQdo B.V.

Coltbaan 1-19

3439 NG Nieuwegein

info@inqdo.com

+31 85 2011161